Filmklubb Fredrikstad

Program Filmklubb Fredrikstad 
Høst 2023

Filmklubb Fredrikstad er for filmelskere i alle former. Klubben visert et mangfoldig program dedikert til den rike filmhistorien, både stor og smal. Filmklubb Fredrikstad er en del av Norsk Filmklubb Forbund.

Vi startet opp januar 2023, og er nå er inne i vårt andre semester. Vi viser film på utvalgte onsdager, minimum to ganger i måneden, alle med start kl. 18.

Høstens program startet opp onsdag 13. september med Trainspotting og programmet inneholder åtte filmer fra hele verden, med en stor sjanger variasjon. 

Obligatorisk medlemskap: 150 kr. per semester.
Pris per visning: 50 kroner.
Medlemskap og billetter kan kjøpes på Fredrikstad Kino eller på fredrikstadkino.no. Fysisk medlemskort får du tildelt første gang du møter opp. 

Vi ønsker alle filminteresserte hjertelig velkommen som nye medlemmer! Etter hver visning møtes vi på Tæps for uformell filmprek og trivelig samvær.

 


Onsdag 15. November kl. 18:00
FRANCES HA

Billetter finner du her!

USA,2013
Regi: Noah Baumbach
Med: Greta Gerwig, Adam Driver
Språk: Engelsk, m/ norsk tekst
Lengde: 86 min
Aldersgrense: For alle

27 år gamle Frances bor i New York, er ansatt ved et kjent dansekompani, og deler leilighet med bestevenninnen Sophie. Tilsynelatende. 
So what do you do? Spør noen henne i et middagsselskap, hvor Frances svarer at det er litt vanskelig å forklare. Because what you do is complicated? Spør gjeste. Hun svarer: Beacuse I don’t really do it. 
Frances Ha er en hyllest til det å feile i det meste, men å kaste seg ut i livet likevel. 

 


Onsdag 29. November kl. 18:00
FANNY & ALEXANDER

Billetter finner du her!

Sverige, 1982
Regi: Ingmar Bergman
Med: Bertil Guve, Pernille Allwin, Gunn Wållgren
Språk: Svensk, m/ norsk teskt
Aldersgrense: 15 år

Fanny och Alexander er en mesterverk av en av filmhistoriens  beste regissør Ingmar Bergman. Filmen er basert i Uppsala, Bergmans fødeby i 1907-1908. Den forteller historien familien Ekdahl med fokus på søsknene Fanny og Alexander og deres mor som gifter seg på nytt med en asketisk kompleks og streng biskop. Filmen vant 4 Oscar priser for beste fremmedspråklige film, beste artistisk produksjon, beste kostyme og beste cinematografi. Ingen andre ikke-engelsk talende film har vunnet flere Oscar. Filmen var Bergmans siste langfilm etter det jobbet han med bare TV filmer og teater. Filmen er produsert av Jörn Donner, skrevet av Bergman, musikken av Daniel Bell og fotografert av Sven Nykvist.

 

Våre nye nettsider: filmklubbfredrikstad.org
Følg oss også på Instagram www.instgram.com/filmklubbfredrikstad 
og 
Facebook https://www.facebook.com/people/Filmklubb-Fredrikstad/100089325500399/ 

Styre per 1/8: 
Leder: Anders Narverud Moen
Nestleder og kasserer: Miriam Myrstad
Programansvarlig: Martin Fjellanger
PR & markedsføring: Ann-Sofi S. Emilsen
Styremedlemmer: Rune Kinnerød og Michael Deonarine

Publisert
25. januar 2023
Skrevet av