Gå til hovedinnhold

Baumgartners sitat


Henter programmet...

Dørene åpner kl 18.00 | Forestillingen starter kl 19.00 | Varer ca 2,5 timer inkl pause

“Noen ganger må man riktig høyt til værs for å forstå hvor liten man selv er” sa den verdensberømte fallskjerm- og basehopperen Felix Baumgartner, før han hoppet fra stratosfæren i en heliumballong 38 969 meter over jorden.

 

Med utgangspunkt i dette sitatet har fredrikstadforfatteren Silje Louise Waters skrevet et teaterstykke. Det har premiére på Scene K60 15. mars 2017 og det handler om berømmelse og behovet for å bli lagt merke til. Om å iscenesette seg selv og få bekreftelse av andre, slik mange av oss gjør på sosiale medier i dag.

 

Den amerikanske popartkunstneren Andy Warhol uttalte på 70-tallet at: ”In the future everyone will be famous for fifteen minutes” og Silje Louise Waters mener han hadde rett. Dette vil Warhol selv bevise i forestillingen, der han gjenoppstår fra de døde for å sette en manusforfatter han møter i en park til å skrive seg til berømmelse.  Med masse humor og en god dose kjærlighet og dramatikk får publikum tre inn i parken der fem lokale skuespillere både er seg selv, men også spiller ut forskjellige historier, som alle handler om berømmelse.

 

Når forestillingen er over har Maslows behovspyramide fått et ekstra trinn på toppen av behovet for selvrealisering, nemlig:

Behovet for å realiseres av andre.

 

Med: Alexander Hermansen, Martine Bakken Lundberg, Monica Hjelle, Philip Bøckmann og Robin Heiberg

 

Manus og regi: Silje Louise Waters