Gå til hovedinnhold
Charlotte Rampling i Hannah
Premiere 13.apr 2018
Drama
1 t. 29 min.

Hannah


Henter programmet...

Hannah
Originaltittel:
Hannah
Regi:
Andrea Pallaoro
Skuespillere:
Charlotte Rampling, André Wilms, Stéphanie Van Vyve, Simon Bisschop, Jean-Michel Balthazar, Fatou Traoré
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Begrunnelse:
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

HANNAH er et fengslende drama om en vanlig kvinne som forsøker å overleve i en umulig situasjon. Filmen følger Hannah, overbevisende spilt av Charlotte Rampling (fra 45 ÅR), som lever sitt tilsynelatende rolige liv. Hun driver med yoga og amatørteater, lufter og vasker hunden sin, og prater med ektemannen på telefonen. Når vi til slutt ser henne møte ham er det for å besøke ham i fengsel. Hun er omsorgsfull, og lytter tålmodig mens han hevder sin uskyld, men når det etter hvert begynner å gå opp for oss nøyaktig hvilke handlinger han er dømt for, blir spørsmålet om Hannah virkelig tror han er uskyldig, eller om hun bare fortrenger sine egne mistanker for å komme seg gjennom hverdagen.

Historiens detaljer utporsjoneres i et kalkulert og bedagelig tempo som lar publikum selv sette puslespillbrikkene sammen mens vi observerer hovedpersonens reaksjon på dem. HANNAH er et intimt og gripende portrett av et menneske fanget mellom lojalitet og forsoning mens livet hennes smuldrer bort bit for bit.

"HANNAH viser til fulle hvilken ruvende skuespiller Charlotte Rampling er." - BT
"Det er bare å la seg bli slått i bakken av rolleprestasjonen." - Filmmagasinet

Charlotte Rampling vant pris for Beste kvinnelige skuespiller da HANNAH hadde premiere på filmfestivalen i Venezia. Regissør Andrea Pallaoro har tidligere laget den kritikerroste filmen MEDEAS.