Gå til hovedinnhold
Bel Horizon

Bel Horizon av G.Bistaki (FR)


Dette er en vandreforestilling som pågår utendørs og innendørs på området til Kykkelsrud kraftverk i Askim. Det er viktig å kle seg etter forholdene, og iføre seg egnet fottøy.

Vi gjør oppmerksom på at vandringen beveger seg gjennom opparbeidede inne- og utearealer som ikke oppfyller kravene til universell utforming. Det legges opp til alternativ rute for bevegelseshemmede, ta kontakt med Anneli Sollie for evt. tilrettelegging og mer informasjon: anneliso@ostfoldfk.no Dørene åpner kl 20.00.

Henter programmet...

Velkommen til en storslagen og spektakulær opplevelse på ærverdige Kykkelsrud Kraftverk. Bel Horizon av G.Bistaki er en unik og uforutsigbar vandreforestilling som finner sted i den opprinnelige turbinhallen i Askim, samt i det omkringliggende landskapet. Det franske, internasjonalt anerkjente teaterkompaniet G.Bistaki står bak, i samarbeid med Østfold kulturutvikling Scenekunst og 30 lokale frivillige. Med sitt sterke visuelle uttrykk, surrealisme og humor har kompaniet begeistret publikum over hele verden.

I Bel Horizon er lokalbefolkningen en sentral del av kunstverket. Derfor vil innbyggere i Askim (og omegn) medvirke både i utforming av innholdet, og deretter spille i forestillingen sammen med G.Bistaki.

Som ved en konsertopplevelse drar G. Bistaki deg inn i et univers der du må gi slipp på logikken, og isteden åpne opp for følelser og sanser. Kompaniet utforsker i forestillingen Bel Horizon hva det er som karakteriserer et folk, gjennom tradisjoner og kultur, for så å transformere det på en forsiktig og leken måte. «Transformasjon» er et gjennomgående tema både når det gjelder innholdet i vandreforestillingen, og den kunstneriske bearbeidelsen av stedet til en altomsluttende installasjon.

• Les mer og se bilder og video på: http://www.kulturutvikling.no/bel-horizon/

Praktisk info om buss og adkomst o.l.:
Kykkelsrud kraftverk ligger i Kykkelsrudveien 170, 10 min. kjøretur fra Askim stasjon. Det vil bli satt opp buss fra de største byene t/r Kykkelsrud kraftverk på enkelte dager:

• Buss t/r Moss - onsdag 18.september: Avgang kl. 19:15 fra busstoppet i Skoggata/Fleischersgt. ved Arena, Moss kirke- og kultursenter.

• Buss t/r Fredrikstad (via Sarpsborg) - lørdag 21.september: Avgang kl.18:45 fra busslomme i Kirkebrygga/Bankbrygga ved krysset til Vibesgate. Stopper i Sarpsborg ca. kl. 19:15 på bussholdeplassen Quality Hotel Sarpsborg, like ved rundkjøringen.

NB! Det er for sent å kjøpe bussbilletter fra Fredrikstad/Sarpsborg til forestillingen 14. september og fra Moss til forestillingen 15. september..

• Buss t/r Oslo - lørdag 14. september og lørdag 21.september: Avgang kl. 19:00 fra Dansens Hus, Vulkan 1.

Hvis du ønsker buss, velg billettkategoriene som er inkludert buss når du kjøper billetter. Begrenset antall plasser på bussene.

Forestillingen produseres som en del av det europeiske samarbeidet IN SITU European Platform for Artistic Creation in Public Space, som støttes av EU-programmet Kreativt Europa. Østfold kulturutvikling Scenekunst er eneste norske medlem av dette europeiske nettverket.