Gå til hovedinnhold
Bel Horizon

Bel Horizon av G.Bistaki (FR)


Dette er en vandreforestilling som pågår utendørs og innendørs på området til Kykkelsrud kraftverk i Askim. Det er viktig å kle seg etter forholdene, og iføre seg egnet fottøy.

Vi gjør oppmerksom på at vandringen beveger seg gjennom opparbeidede inne- og utearealer som ikke oppfyller kravene til universell utforming. Det legges opp til alternativ rute for bevegelseshemmede, ta kontakt med Anneli Sollie for evt. tilrettelegging og mer informasjon: anneliso@ostfoldfk.no  Dørene åpner kl 20.00.

Henter programmet...

Velkommen til en storslagen og spektakulær opplevelse på ærverdige Kykkelsrud Kraftverk. Bel Horizon av G.Bistaki er en unik og uforutsigbar vandreforestilling som finner sted i den opprinnelige turbinhallen i Askim, samt i det omkringliggende landskapet. Det franske, internasjonalt anerkjente teaterkompaniet G.Bistaki står bak, i samarbeid med Østfold kulturutvikling Scenekunst og 30 lokale frivillige. Med sitt sterke visuelle uttrykk, surrealisme og humor har kompaniet begeistret publikum over hele verden.

I Bel Horizon er lokalbefolkningen en sentral del av kunstverket. Derfor vil innbyggere i Askim (og omegn) medvirke både i utforming av innholdet, og deretter spille i forestillingen sammen med G.Bistaki.

Som ved en konsertopplevelse drar G. Bistaki deg inn i et univers der du må gi slipp på logikken, og isteden åpne opp for følelser og sanser. Kompaniet utforsker i forestillingen Bel Horizon hva det er som karakteriserer et folk, gjennom tradisjoner og kultur, for så å transformere det på en forsiktig og leken måte. «Transformasjon» er et gjennomgående tema både når det gjelder innholdet i vandreforestillingen, og den kunstneriske bearbeidelsen av stedet til en altomsluttende installasjon.

• Les mer og se bilder og video på: http://www.kulturutvikling.no/bel-horizon/

Forestillingen produseres som en del av det europeiske samarbeidet IN SITU European Platform for Artistic Creation in Public Space, som støttes av EU-programmet Kreativt Europa. Østfold kulturutvikling Scenekunst er eneste norske medlem av dette europeiske nettverket.