Musikkbrunch Fredrikstad: Julekonsert i Bibliotekets aula

Om arrangementet

Dørene åpner kl 11.30 Start kl 12.00 Servering etter kl 13.00

MUSIKKBRUNCH FREDRIKSTAD: Jul med Taffelpikene, Trond Gudevold og Mats-André Soli

Velkommen til førjulskonsert i Bibliotekets aula mandag 16. desember kl. 12:00.

Vi har invitert Taffelpikene, Trond Gudevold og Mats-André Soli til å fremføre det beste de har å by på for julen, rammet inn med diktet Jul av Arnulf Øverland.

Og stuedøren lukkes opp:

Der står det, tendt fra rot til topp, det glitrer og det brenner!

Det lukter lys, og harpikslukt,

og der er epler, allslags frukt

og snilde kakemenner!

– Arnulf Øverland

Taffelpikene fikk nylig rykende ferske arrangementer til denne konserten fra Aleksander Waaktaar, en ung og fremadstormende komponist og arrangør som har jobbet med blant annet Oslo Filharmonien og KORK. Sammen med utvalgte julesanger fremført av våre egne Trond Gudevold (vokal) og Mats-André Soli (flygel), blir dette en konsert å se fram til.

Repertoaret spenner fra store klassikere som Tsjaikovskijs Nøtteknekker-suite, via norske tradisjonelle juleklassikere og helt til mer moderne toner fra amerikansk julejazz. Det blir allsang, fellesnummer med alle musikerne/artistene og solonummer, og vi lover at du vil trekke på smilebåndene og komme i julestemning.

Taffelpikene

Taffelpikene består av:

Marit Steinum, fløyte

Sarah Nordal Strand, klarinett

Ingrid Åhlander Bennett, fagott

Fløyte, klarinett og fagott har hver sin unike klang og særegne karakter, og kombinasjonen av disse instrumentene gir et variert, varmt og fargerikt lydbilde. Medlemmene i trioen er alle utdannet klassiske musikere, men har i tillegg til lang erfaring på den klassiske scenen også mye erfaring med rytmisk musikk. Alle musikerne jobber i andre profesjonelle ensembler og orkestre i tillegg til Taffelpikene.

www.taffelpikene.com

Trond Gudevold

Trond Gudevolder fra Fredrikstad og utdannet ved Statens Operahøgskole.

Han har i flere år vært fast ansatt som solist ved operahusene i Kiel og Münster hvor han har bemerket seg i en rekke fremtredende roller. Han har etablert seg til å bli en meget etterspurt sanger og er jevnlig å se på scenen ved landets distrikts- og regionsoperaer. Han har sunget med de fleste av landets ledende orkestre som Oslo Filharmoniske orkester, Bergen Filharmoniske orkester, og Symfoniorkestrene i Stavanger og Kristiansand. Trond Gudevold har gjestet den Norske Opera & Ballet ved en rekke anledninger, i tillegg til å ha flere roller som del av Norges største utendørsopera - Opera Østfold på Fredriksten festning.

Mats-André Soli

Mats-André Soli (29) er født og oppvokst i Fredrikstad og er utdannet pianist og musikkpedagog fra Norges musikkhøgskole. Her studerte han bl. a. ved Geir Henning Braaten og Jens Harald Bratlie. Han har bred erfaring som akkompagnatør og kammermusiker, og har ved flere anledninger medvirket i Mozartfestivalen og Kammerfest i Østfold. Han har også medvirket som kapellmester for musikalen om Hans Nielsen Hauge i 2017 og Brottsjø i 2018. I tillegg til konsertvirksomhet jobber han som organist i Metodistkirken i Fredrikstad og som klaverpedagog ved Barnas kulturhus i Fredrikstad og Frelsesarmeens kulturskole i Moss. Fra høsten 2017 er han også ansatt som universitetslektor i gehørtrening ved Norges musikkhøgskole.

Arr:Fredrikstad kommune/ Den kulturelle spaserstokken