Film i Dagslys

Film i Dagslys er en sosial og hyggelig møteplass for filmglade mennesker på dagtid, med treffsted på St.Crox-husets kafe i etterkant av filmvisning på Fredrikstad Kino. Her er det rom for å snakke sammen om filmopplevelsen, eller bare lytte til andre med en kopp kaffe og vaffel. Filmvisningene er annenhver tirsdag fra kl. 12:00. Det er bare å møte opp på Fredrikstad Kino!

Rabatt på kinobillett og filmkaffe og vaffel!

Program høsten 2022:

Tirsdag 11. oktober: Ett sekunds lykke
9 år, anb u/v, 1t45m.

Langs veien i et goldt landskap av sanddyner går en mann med ett mål i tankene: å nå den nærliggende byen, og sørge for at han får med seg neste visning av nyhetene på kinoen der. Men inn i fortellingen kommer Liu, en foreldreløs jente som er fast bestemt på å stjele filmrullene, av grunner som i utgangspunktet er like mystiske som hvorfor mannen trenger å se dem. De to blir viklet inn i en historie med flere lag, som også inkluderer Fan, den karismatiske og mektige kinosjefen kjent som Mr. Movie.

"Ett Sekunds Lykke" er både en hyllest til filmens magi som går tilbake til Zhang Yimous egen barndom, og en refleksjon over bildets kraft og bruken av film som propaganda. Det er også en historie om familiebånd: hva er vi villige til å gjøre for de vi elsker? Sammenlignet med Zhang Yimous kjente episke filmer, skiller "Ett Sekunds Lykke" seg ut med en inderlig historie satt i den politiske konteksten til kulturrevolusjonen.

Tirsdag 25. oktober: The Lost King
For alle, anb u/v, 1t48m.

Den bemerkelsesverdige sanne historien om hvordan en «vanlig» kvinne oppdaget de lenge tapte levningene etter kong Richard III.

I 2012, etter å ha vært tapt i over 500 år, ble restene av kong Richard III oppdaget under en parkeringsplass i Leicester. Søket ble administrert av en amatørhistoriker, Philippa Langley. Hennes forskning ble møtt med uforståelse av hennes venner og familie og med skepsis av eksperter og akademikere. Dette er den sanne historien om en kvinne som nektet å bli ignorert og tok på seg kampen mot landets mest eminente historikere, og tvang dem til å tenke på nytt om en av de mest kontroversielle kongene i Englands historie.

Filmer for november og desember kommer senere.

Følg oss på facebook for oversikt over filmer som vises: Film i Dagslys. 

Arrangør: St.Croix-huset og Fredrikstad Kino