Hvor lenge går filmen?

Hvor lenge går filmen?

I de fleste tilfeller har vi faktisk ikke noe svar på det. Vi har en viss formening om en film kommer til å gå kort eller lenge. For eksempel går vi ut fra at en ny James Bond-, Star Wars- eller Marvel-film skal gå en god stund, det samme med norske storfilmer eller store familiefilmer. Vi regner også med at en litt mer ukjent film får kortere levetid.

Samtidig vet vi at det skjer overraskelser. En ny, stor og påkostet actionfilm kan floppe og gå fort ut av programmet, mens vi har opplevd at en sør-koreansk film uten store stjerner blir gående i flere måneder.

Alt i alt er det opp til deg som publikummer, hvis mange ser en film, beholder vi den lenger! Hvis mange har planer om å se en film men venter et par uker er det litt verre, da kan du risikere at vi tar av filmen fordi få ser den.

Vårt beste råd er alltid å se en film rimelig kjapt, venter du for lenge risikerer du at filmen ikke går lenger. Programmet legges normalt ut hver tirsdag, og da legges det ut for kommende kinouke, som går fra fredag til torsdag.