Gode filmer, gode samtaler

Velkommen til Filmprek!

Ca 5-10 ganger i året inviterer vi til filmvisninger og samtaler med skuespillere, regissører eller andre filmskapere eller gjester som har noe på hjertet.

Neste Filmprek er onsdag 24. november kl.18.00. Da får vi besøk av regissør Ragnhild Nøst Bergem som viser sin dokumentar Vær her. Etter filmen blir det en samtale mellom regissøren og Karsten Meinich fra Montages.

Billetter kjøper du HER.

«Vær her» er en varm og kritikerrost dokumentar hvor vi møter tre voksne mennesker; Sigvald har vært gift i 50 år, Mimi har en tvillingsøster, barn og barnebarn, mens Jan lever alene. Livene deres har tatt en vending og de er helt avhengig av at omgivelsene rundt viser forståelse for demenssykdommen. Musikk spiller en stor rolle og vi ser hvordan toner og tekst kan bidra til kommunikasjon når språket forsvinner. 
I denne livgivende filmen går Regissør Ragnhild Nøst Bergem nært i det såre, vonde og gode. «Vær her» handler om viktigheten av relasjoner og det å være tilstede. 

Om regissøren:
Ragnhild Nøst Bergem (f 1990) regissør og fotograf fra Oslo. Hun har bachelor i dokumentarfilmregi fra Høgskolen i Lillehammer og fotografutdannelse fra Oslo Fotokunstskole. 
Bergem vil som dokumentarfilmskaper bidra til å skape endring i samfunnet og en fellesnevner i arbeidene er mellommenneskelige relasjoner og menneskeverd. 
Hennes dokumentarer er vist på norske tv-kanaler, nett-tv og på filmfestivaler over hele verden. Hun har med sin dokumentar om yngre personer med demens «Husker du meg?», nådd ut til et bredt publikum. Filmen hadde verdenspremiere på IDFA i 2016 og har vunnet flere priser, den ble antatt til Høstutstillingen og er kjøpt av Aftenposten-tv og Filmbib. 
I september 2020 kom Bergems første tv-dokumentar "Koronadagbøkene - fortellinger fra helsevesenet", på TV 2.

Følg også Filmprek på www.facebook.com/filmprek