Gode filmer, gode samtaler

Velkommen til Filmprek!

Ca 5-10 ganger i året inviterer vi til filmvisninger og samtaler med skuespillere, regissører eller andre filmskapere eller gjester som har noe på hjertet.

Neste Filmprek er torsdag 24. september kl.18.00, da får vi besøk av regissør Benjamin Ree som viser sin nye film Kunstneren og tyven. Etter filmen møter du Benjamin i samtale med vår faste filmpreker Anne Fjellro.

Kjøp billetter HER.

Filmen har 9 års grense, anbefalt ungdom voksne.

I Benjamin Rees utrolige dokumentarfilm møter en maler tyven som stjal kunsten hennes – og ender opp med å male ham.

Ree sier selv:
«Etter jeg var ferdig med dokumentaren Magnus gjorde jeg research på nye prosjekter. Jeg var interessert i kunsttyverier – og kunsttyver – og da dukket plutselig denne saken om tyveriet av to malerier fra Galleri Nobel i Oslo. Jeg begynte umiddelbart da å filme interaksjonen mellom kunstneren Barbora og tyven Karl-Bertil, fra fjerde gang de møttes. Det startet med å skulle være en kort dokumentar, men så skjedde det så mye, så uventet og så interessant, at jeg fortsatte å filme - og jeg ikke hadde en fjerneste anelse om at kom til å skje underveis i prosjektet ».

Benjamin Ree er utdannet journalist, og har tidligere laget dokumentarer og reportasjer for BBC, Reuters, NRK og VGTV. Hans første langfilm, dokumentaren Magnus, hadde sin premiere under filmfestivalen i Tribeca, og ble solgt til mer enn 60 land.

Under Sundance filmfestival vant filmen World Cinema Documentary Special Jury Award for Creative Storytelling. Det er første gang en norsk dokumentar konkurrerer i Sundance, og filmen mottok strålende kritikker fra et samlet og stort anmelderkorps. 

Følg også Filmprek på www.facebook.com/filmprek